Hoppa över meny

Praktisk kompetens

Christina Wainikka

Uppdrag i firman

Firmans uppdrag täcker allt från fullständig Legal design® av verksamhet i medieföretag till kortare utbildningar.

Erfarenhet i anställningar

Genom anställningar hos Medie- och Informationsarbetsgivarna och hos Svenskt Näringsliv har olika praktiska erfarenheter erhållits.

Hos Svenskt Näringsliv drevs bland annat ett projekt för att få till stånd förändringar i lagen om skydd för företagshemligheter. Arbetet ledde fram till den utredning som presenterade sitt förslag den 10 juni 2008. Den 13 juni publicerade Dagens Industri en debattartikel skriven av Christina Wainikka som kommenterade utredningen.

Hos Medie- och Informationsarbetsgivarna ingick avtalsförhandlingar och kollektivavtalsförhandlingar i arbetsuppgifterna.

Styrelseuppdrag mm

2010-2014 Ledamot i styrelsen för ADBJ.  

2008- Ledamot i Patent- och Registreringsverkets insynsråd

2005-2008 Ledamot i styrelsen för SIG Security

1998/99 Ordförande i Sveriges Doktorander

Andra erfarenheter

Det finns erfarenheter som inte går att skaffa sig genom att läsa böcker eller ens går att skaffa sig vid ett skrivbord. Christina har också erfarenheter av helt annat slag, men som varje dag är till nytta för verksamheten och därmed för kunderna.

2016 genomförde Christina såväl En Svensk Klassiker som Ironman Kalmar. Lärdomen är att kontinuitet och långsiktighet är otroligt viktigt, men att inget ändå är så viktigt som respekt för uppgiften och glädjen under tiden som den utförs.

2003 tog Christina SM-silver i bänkpress. Det var 100 kg på stången i medaljlyftet - vilket fortfarande var gällande distriktsrekord i östra Svealand fram till att viktklasserna förändrades. Vad blev erfarenheten?

Sedan 2012 har Christina sprungit ett antal  marathonlopp. Vad är erfarenheten?